luni, 23 octombrie 2017

DISCRIMINAREA (bullying)

             Am ajuns în sfârșit să vorbesc despre acest subiect care ma irită de mult timp.
                    Pentru început, cred că cea mai întâlnită discriminare este cea pentru etnie, religie sau aspect fizic. De câte ori nu ați auzit. începând chiar din școala primară/generală expresiile: "Țiganule!" , " Pocaitule!", "Graso/Slabo!"... sau exprimate chiar prin structuri mai urâte cum ar fi cioaro, pocnitule, umflato sau scânduro. Da, așa ceva există, întâlnit chiar la ordinea zilei, o mulțime de copii fiind arătați cu degetul, izolați și uneori poate chiar bătuți, în cazuri poate mai rare, dar 100% existente. Și acum bineînțeles că o sa vă prezint motivele pentru care mi se pare un lucru neomenesc, lipsit de demnitate și crud, să îți bați joc de cineva pentru aceste motive.
                  În primul rând EL NU ARE NICI O VINĂ! Chiar nu este din vina lui că s-a născut într-o familie de etnie rromă, de penticostali, că are anumite probleme și nu poate slăbi/nu se poate îngrășa. El nu a ales nimic din toate astea, în plus încă nu a ajuns la vârsta la care să își poată alege religia, de exemplu. Așa că te iei de ce? De faptul că în acest mediu i-a fost scris să se nască? De faptul că are alte convingeri, poate, alte conformații ale corpului și uneori alt mod de gândire? Mi se pare prostesc si inuman cu litere mari! Să nu mai vorbim că mulți dintre ei nu deranjează pe nimeni, nu au un comportament inadecvat. Din păcate totuși, în majoritatea claselor există cel puțin un astfel de copil exteriorizat. 
             Dar mai e de asemenea spiritul de turmă, pentru că unii nu îl cred diferit sau au un suflet bun , dar o fac din dorința de a se integra și de a fi *șmecheri* (trisit, știu). Apoi, gândiți-vă doar ce se află în sulflețelul unui astfel de copil, cum se poate simți el în astfel de cazuri, câte lacrimi varsă el noaptea, când se pune în pat și meditează la parcursul zilei, câte frustrări și poate chiar gânduri... sinucigașe îi trec prin minte, regretă faptul că s-a născut. Cei mai sensibili, mai slabi de înger mai ales, care nu au curaj poate nici să le spună părinților, ce copilărie au aceștia?
                  Haideți vă rog din suflet să nu mai judecăm atât de repede și să nu mai aruncăm cu pietre, căci niciunul dintre noi nu este mai deștept sau mai bun decât acei ce sunt discriminați, niciunul nu a meritat ceva mai mult decât el. Că tu ai avut norocul să te naști într-o familie *normală* dupa tiparele societății nu ai decât să fii recunoscător.
          Un apel la umanitate, vă rog!
*Acest articol a fost scris în cunoștiință de cauză. căci am fost și eu victimă a bullying-ului în școli, așa că nu este exagerat deloc. HAIDEȚI SĂ UCIDEM NEDREPTATEA!*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu